Medii de filtrare

Periile

       Periile sunt  din material plastic prinse pe o tija metalica. Sunt relativ ieftine si usor de manevrat. Dezavantajul lor consta in faptul ca la debite mari de apa mizeria fina nu ramane prinsa in ele.

 

 

 

 

 Buretii

        Se preteaza  mai mult la filtrarea apei in acvarii. Se colmateaza foarte usor astfel incat apa nu mai poate trece prin ei. Deasemenea spalatul lor este foarte greoi.  Pret relativ ridicat.

 

 

 

 

 

Japan mat

         Cu toate ca acest material este destinat filtrarii biologice foarte multi crescatori il folosesc la filtrarea mecanica. Ca material filtrant mecanic este bun ca materialul din care este facut este mai dur si poate fi spalat foarte usor.Suprafata specifica este de 300m²/m³ Pentru filtrarea biologica in ultimii ani au aparut asa zisi bureti japonezi cu firele foarte subtiri care au o suprafata desafsurata foarte mare de 1200m²/m³.

 

 

 

Japan mat model nou

 

     Japan mat produs in Olanda cu suprafata de 1200 m²/m³. Excelent pentru filtrarea biologica. Pret foarte bun comparativ cu cel albastru.

Firele din plastic din care este facut acest material sunt foarte subtiri si moi, aceasta fiind si diferenta intre acest material si cel albastru.

 

 

 

Sita speciala pentru filtrele de tip Ultrasieve

 

 

Sitele tip Sieve sunt special concepte pentru filtrarea mecanica dar pentru impuritati de peste 300 microni. Deobicei sunt folosite la filtrele Ultrasieve sau Compact Sieve .

 

 

 

 

 

 

Bio Balls

Bio Balls-urile sunt medii de filtrare biologice si sunt folosite in unele filtre sub presiune. Ca mediu filtrant au o suprafata desfasurata foarte mica si nu sunt recomandate.

 

 

 

 

 

 

 

Crystal Bio

 

Este un material din sticla cu o foarte mare porozitate. Excelent pentru filtrele Bakkie Shower si filtrele anoxice.

 

Kaldness K1

 

Excelent material filtrant biologic pentru filtrele de tip Moving Bed. Cele originale de la Evolution Aqua sunt foarte scumpe si le trebuie cateva saptamani sa se aseze biofilmul pe ele si sa poata pluti in masa apei. Pe piata se gasesc foarte multe imitatii la fel de bune chiar cu un SSA mai mare decat acestea 800m²/m³.

Kaldnes K1 (imitatie)

Kaldnes K1

Imitatie Kaldnes K1 cu SSA 1200m²/m³ , foarte bune la filtrarea Moving Bed. Acestea au o densitate putin mai mare ca a apei astfel incat ele fara o aerare corespunzatoare se scufunda. Imediat cum se porneste aerarea ele plutesc in masa apei. .

HeliX 17

Material filtrant Helix

 

Material filtrant foarte bun pentru filtrele de tip Moving Bed. Prezinta avantajul ca au o densitate egala cu a apei si astfel plutesc in masa apei. SSA =500 m²/m³.