Koromo/Goromo
Aceasta varietate a aparut in jurul anilor 1950 prin incrucisarea dintre un Narumi Asagi si un Kohaku.
Denumirea Goromo include mai multe soiuri datorita faptului ca sunt incrucisari intre Asagi si Kohaku, Asagi si Taisho si intre Asagi si Showa.
Koromo este termenul japonez folosit la culoarea albastra sau neagra. Culoarea dominanta ar trebui sa fie alb si rosu ca la Kohaku iar solzi rosii sa fie in centru albastru inchis sau negru. Culoarea albastra a crapilor Koi Koromo tinde se sa inrautateasca (se inchide) odata cu varsta pestilor.
Ariplie sunt albe si nu se admite nicio alta culoare.
Varietati:
- Ai Goromo este rodul incrucisarii intre Kohaku si Asagi.
- Sumi Goromo modelul Koromo este suprapus peste Sumi producand un efect mai intunecat.
- Budo Goromo este cunoscut si sub numele de Budo Sanke boabe de struguri.
- Koromo Sankea este o combinatie intre Sanke si Ai Goromo
- Koromo Showa