Organele crapilor
- Branhiile fac parte din din aparatul respirator al pestilor. Lamele brahiilor au rolul de a capta oxigenul din apa. Grosimea acestor lamele au aproximativ 7 miimi de milimetru
- Vezica inotatoare, functia cea mai importanta a acestui organ este de a contrabalansa greutate pestelui. Un peste poate ramane deasupra substratului fara a inota, folosindu-si doar aripioarele.
- Ossicles weberiene se gasesc doar la crapi si sunt extensii ale coloanei vertebrale ajutand crapul sa auda sunete mai complexe
- Urechile aceste organe nu au nicio legatura cu exteriorul si la fel ca la oameni se ocupa cu echilibrul si auzul.
- Inima asigura pomparea sangelui in organism la fel ca la oameni. Sangele trece prin branhii, apoi este pompat de inima, iar daca sistemul respirator este afectat, inima va pompa in organism sange neoxigenat
- Creierul este foarte mic in comparatie cu dimensiunile corpului, dar este perfect adaptat pentru nevoile pestelui. Creierul pestilor este foarte bine dezvoltat in procesarea informatiei senzoriale, cum ar fi vaz,miros,auz.
- Ficatul pestilor este destul de mare intrucat este combinat cu pancreasul. Acest organ reglementează și procesează alimentele digerate.. La pești grosier acest organ este de obicei strâns legat cu intestinul. În cazul în care se deteriorează înseamnă că peștele nu poate procesa în mod corespunzător alimentele și nu poate elimina toxinele iar in caz contrar poate murii.
- Intestinul
- Rinichii (doi) au rolul de a filtra sangele, scapand de apa care trece prin branhii si ajunge in corpul acestuia. Restul corpului este etans, impiedicand apa sa patrunda in organism cu exceptia ranilor. Rinichii pestilor se deterioreaza in ape poluate, iar primul simptom este umflarea pestelui intrucat acesta nu mai poate elimina apa din organism
- Splina este organ de culoare rosu inchis, de obicei, situat în partea de mijloc a pestelui. Acest organ produce și stochează sânge și ajută la combaterea infecțiilor
- Fierea are rolul de a neutraliza acidul din intestin si de asemenea lupta pentru digerarea in mod normal a alimentelor grase. Culoarea acesteia este de obicei galben verzuie