Vibrio

 

 

VIBRIO

Vibrio anguillarum sunt bacterii aerobe, gram negative in forma de virgula si sunt des intalnite in iazurile cu pesti. Aceste bacterii sunt cauza unei boli secundare. Apar in apele mai putin adanci primavara si toamna acolo unde temperatura este mai instabila. Temperatura ,calitatea apei si stresul sunt cele mai importante elemente care favorizeaza apartitia focarelor de Vibrio. Aceasta bacterie s-a dovedit ca poate trai in apa de mare cateva luni.

Semnele clinice caracteristice Vibriozei includ pete rosii pe zonele ventrale si laterale ale pestilor si leziunile umflate si intunecatae ale pielii ce se ulcerizeaza eliberand un exudat de sange. Exista deasemenea leziuni corneene. Cu toate acestea in infectiile acute si severe pestele moare rapid fara sa prezinte semne clinice adecvate.

Boala apare cu lipsa de apetit, letargie si piele intunecata.In unelecazuri apar afectiuni buloase ale pielii. Semnele sunt ca si la Aeromonas sau Pseudomonas si este dificil sa se faca un diagnostic diferential.

Vibrio la microscop