Kohaku
La alegerea unui Kohaku nu exista nicio o regula standard. Cele mai importante caracteristici ale unui Kohaku sunt: forma corpului, culorile, calitatea culorilor, modelul sau petele de culoare, aripioarele.
Pielea. Trebuie sa fie alba, luciosa si fara umbre, cu sa fara solzi.
Culoarea. Petele de culoare trebuie sa inceapa de la cap, sa fie echilibrate, fara sa fie strict simetrice, culoarea unui singur solz nu e considearata pata de culoare. Punctele de culoare nu trebuie sa se extinda dincolo de linia laterala, datorita faptului ca un crap koi trebuie privit de sus. Aceasta caracteristica nu e respectata in concursuri. Marcajele luminoase de culoare sunt cunoscute ca Hi nu trebuie sa fie palide si instabile, sa fie de aceeasi grosime si intensitate pe tot corpul. Un Kohaku nu trebuie sa aibe pe el Sumi sau Shimi (puncte negre). Culoarea trebuie sa fie alba ca zapada nu galbuie, si sa fie in aceeasi proportie cu culoarea rosie. Inotatoarele pectoralele trebuie sa fie albe dar este admis si un Hi, numit Motoaka.
Rosul trebuie sa fie obligatoriu pe capul pestelui. Fara rosu pe cap se numeste Bozu, referindu-se la capul ras al unui calugar budist.
Menkaburi se refera la capul rosu in totalitate.
Maruten are o pata rotunda pe cap (Tancho) si pete rosii pe spatele pestelui.
Doitsu sunt crapi Koi fara solzi.
Makibara Rosul este pe burta pestelui.