Macrogard: Immunity for life-Imunostimulator

                                                                                                                                                                                               Macrogard: Imunity for life

Macrogard: Imunity for life este un imunostimulat, care este un compus capabil de a interactiona cu sistemul imunitar si sa modifice raspunsul gazdei. Cu aceasta interactiune mecanismele de aparare nespecifice sunt imbunatatite, crescand astfel sanatatea crapilor Koi. Sistemul imunitar al pestilor la fel ca si al oricarui organsim viu, a evoluat de-a lungul a milioanelor de ani ca un mecanism de aparare foarte puternic si eficient indreptat spre un singur scop: mentinerea sanatatii corpului  si protejarea acestuia de infectiile patogene ale virusilor, parazitiilor, ciuperciilor si bacteriilor. Functionarea corecta a sistemului imunitar este esentiala pentru sanatatea crapilor koi si poate fi stimulata. De multi ani cercetatorii au cautat substante care induc raspunsul imun inascut pentru a ridica apararea si a raspunde mai repede si eficient la infectii, fara a provoca efectele secundare negative asiciate cu boala reala si in aceasta privinta beta glucanul este utilizat in mod obisnuit ca imunomodulator.

Ce este beta 1.3/1.6 glucan?

Un glucan este un polimer carbohidrat care contine glucoaza construita ca un singur bloc. Peretii celulari ai drojdiei utilizate in mod normal pentru paine contin beta 1.3/1.6 glucan. Daca privim  structura moleculara a beta 1.3/1.6 glucanului, vedem ca lantul principal sau coloana vertebrala a moleculei contine molecule de glucoza legate intre ele printr-o legatur abeta 1.3. Coloana vertebrala a moleculei are deasemenea ”ramuri”  colaterale ale moleculelor de glucoza printr-o constrangere beta 1.6. Cercetarile au indicat eficacitatea stimularii sistemului imunitar in lungimea coloanei vertebrale, in frecventa de ramificare si in lungimea ramurilor.Nu toti peretii celulari de drojdie au capacitatea de a influenta sistemul imuniatr. Este structura specifica a beta 1.3/1.6 glucan care determina daca molecula poate fi recunoscuta de celulele imune si ofera un raspuns.

MacroGard este cel mai cautat si cunoscut imunostimulator  pentru hrana animalelor derivat in intregime din peretele celular al Saccharomyces cerevisiae. Macroguard este prezent in hrana pestilor in Norvegia de peste 20 de ani iar utilizarea sa a generat numeroase studii in vitro si in vivo, in care cercetarea a aratat efectele benefice asupra parametriilor sistemului imunitar  si a sanatatii animalelor.

In studiul asupra crapilor koi Vetvicka_et_al-2013-North_American_Journal_of_Medical_Sciences adminitstrat oral ca supliment alimentar in valoare de numai 0.5%/zi/kg a relevat cresterea ratelor de supravietuirie si rezistenta impotriva infectiilor bacteriene.

Teza de doctorat din Danemarca a  dr Jimenez  studiaza  efectele beta glucanului 1.3/1.6 asupra vindecarii ranilor la crapi. Concluzia este ca administrarea glucanilor prin dieta a imbunatatit timpul de vindecare a plagilor crapilor.